Followers

13 November 2011

...::: Lafazkan Cintamu :::...


Untuk Baca Click  >>>> SINI

SinOpsis

Mengenali lelaki itu adalah detik-detik terindah dalam hidup Erina. Dalam diam dia menyedari hatinya mula berubah rasa. Cinta pandang pertama itu makin mekar hari demi hari. Namun, di saat dia mula mencium wanginya bunga cinta, di saat itulah dia tahu bahawa lelaki itu telah dimiliki. Sewajarnya... dia tidak akan memburu cinta yang tak pasti!

Lantas, Erina terus memendam rasa, membiarkan cinta yang tak terucap itu tersimpan di lubuk hati. Meskipun di mata lelaki itu telah terpancar selautan cinta, telah terbayang mahligai bahagia, namun dia nekad. Cinta tak semestinya bersatu! Cukuplah sekadar memiliki hati lelaki itu, bukan tubuh badannya. Dia cuba membuang jauh segala rasa yang pernah membuatnya bahagia.So pengajaran yang kita dapat dalam Novel ini adalah:

Aduhai perempuan..... sampai bila mesti memendam rasa,sedangkan jiwa terus merana? Dengar dan lihatlah dengan mata hati serta akal fikiran, apakah terlalu payah untuk menuturkan kalimah suci itu?. Mencintai dan dicintai bukan satu dosa, malah ia adalh satu firah, anugerah ILLAHI untuk satiap insan. Lantas itu, lafazkanlah cintamu, usah dibiarkan hati terus terluka...

Pengarang


AIDA ADRIANI

.....Sekian....

2 comments:

Honey Liyana said...

Wow...akak pn minat novel ke? Sy peminat novel yg sgt gilerkan novel.. tp novel LAFAZKAN CINTAMU nie sy x berapa suka la akak..agk memborinkkn..

Abby said...

oh yer ke?..tp bg akk Novel ni blh thn la best jugak....hehehe